Plesna rekracija poteka ob torkih od 20. do 21.30 ure v naših prostorih. Vrti se plesna glasba (standardni, latino in swing plesi) in vedno je prisoten eden od naših plesnih učiteljev, ki vam svetuje in je na voljo za morebitna vprašanja. Občasno se tudi naučimo kaj novega. Za rekreacijo se ni potrebno nič prijavljati, ker poteka vsak torek, neglede na število udeležencev. Cena za enkraten obisk je 6,00 EUR za par. Lahko pa tudi plačate za dva meseca skupaj in tako nekaj prihranite, cena za dva meseca je 40,00 EUR za par.

 

Kako se imamo na plesni rekreaciji? Oglejte si nekaj utrinkov!


S PLESOM DO ČILOSTI

VSE CELICE DOBIJO VEČ KISIKA

NI SAMO ZABAVA, AMPAK TUDI IZBOLJŠUJE SPLOŠNO KONDICIJO IN ENAKOMERNO RAZVIJA MIŠICE


PLES NI SAMO ZABAVA, AMPAK UČINKOVIT TRENING ZA NAŠE TELO. PRI PLESU TRENIRAMO IGRAJE. POČUTIMO SE DOBRO IN PRI TEM POKURIMO GLEDE NA VRSTO PLESA V ENI URI 300 DO 600 KALORIJ. PRI PLESU GIBANJE SPODBUDI DELO SRCA IN OŽILJA, DIHANJE SE POGLOBI. VEČINA LJUDI SE PREMALO GIBLJE. KO PLEŠEMO RAZGIBAVAMO OKROG 600 MIŠIC. PRI TEM OBLIKUJEMO MIŠICE NOG IN ROK, ZADNJICE IN TREBUHA. SEVEDA ZA TO NE ZADOSTUJE MALO PLESA VSAKA DVA MESECA, AMPAK MORAMO HODITI NA PLESNO REKREACIJO ČIM BOLJ REDNO.

 

Podobno kot pri ostalih športih lahko tudi pri plesu stopnjujemo svojo vzdržljivost. Zato naj bi vsaj enkrat na teden plesali 45 minut. Za kondicijo so zelo dobri vsi družabni plesi, ki se jih naučimo na plesnih tečajih, predvsem pa dunajski valček, polka, mambo, rumba, samba….

Med plesom vse celice dobijo več kisika. Bolniki z artrozo lahko z rahlim plesom poskrbijo za boljše »mazanje« sklepov. Kdor pa ima obolele noge ali zvišan krvni pritisk, se seveda ne sme več ur vrteti po plesišču. V odmorih je pomembno, da dovolj pijemo.

 

Ples dobro vpliva tudi na hrbtenico saj krepi mišice hrbta. Pravijo, da bi večino težav s hrbtenico lahko omilili z rednim plesanjem. Ples koristi tudi imunskemu sistemu in je pravi balzam za naše duševno stanje.

 

Ples so začeli uporabljati tudi za lajšanje težav pri ljudeh, ki so depresivni. Celo pri Alzheimerjevi bolezni so ugotovili ugodne učinke plesa. Poleg tega ples spodbuja koncentracijo.

Najbolj učinkoviti plesi za našo čilost in zdravje so latinskoameriški.

 

TOREJ: ZA ZDRAVO TELO NE SAMO NA KOLO, AMPAK TUDI NA PLESIŠČE.