PROGRAM:Plesna program za osnovnošolce zajema dve plesni zvrsti in sicer:

 

· SHOW PLESI:
Na plesnem krožku se bomo naučili osnove show plesov (jazz balet in hip-hop) ter pridobili gibčnost, spretnost, motoriko, ritmični posluh, muzikalnost, lepo držo in sproščenost. Pridobljeno znanje lahko učenci nadgradijo v plesnem klubu z aktivnim treniranjem jazza in hip hopa. Splošna plesna šola zajema tudi pripravo plesalcev za organizirana tekmovanja v okviru Šolskega plesnega festivala, kjer tekmujejo v treh različnih plesih in sicer HIP HOP, POP in LATINO.

· DRUŽABNI PLESI:
Na plesnem krožku bomo zaplesali tudi družabne plese (standardne, latino, swing in skupinske plese), pridobili gibčnost, spretnost, motoriko, ritmični posluh, muzikalnost, usklajeno gibanje s partnerjem, lepo držo in sproščenost. Pridobljeno znanje lahko učenci nadgradijo v plesnem klubu z aktivnim treniranjem standardnih in latinsko ameriških plesov. V program je zajeta tudi priprava plesalcev za organizirana tekmovanja v okviru Šolskega plesnega festivala, kjer tekmujejo v ANGLEŠKEM VALČKU, ČA ČA ČA-ju in ROKENROLU.

 

Da se lahko učenci spoznajo z različnimi plesnimi stili in dobijo čim širši spekter plesnega znanja, se programa izvajata združeno. Programi so prirejeni za tri starostne skupine:
A: 1. – 3. razred
B: 4. – 6. razred
C: 7. – 9. razred

 

O ŠOLSKEM PLESNEM FESTIVALU Ministrstvo za šolstvo in šport je skupaj s Plesno zvezo Slovenije plesno dejavnost uvrstilo v sistem šolskih športnih tekmovanj. Projekt je zaživel leta 2002 in se iz leta v leto uspešno razvija. V Šolskem plesnem festivalu učenci tekmujejo v treh starostnih skupinah – kot pri izvajanju plesnih programov, tekmovanja pa potekajo na šolski, področni in državni ravni.

 

TRAJANJE:Programi se izvajajo od oktobra do junija na šoli po pouku 1x tedensko po 60 min.

 

CENA: Cena za 8 vaj po 60 min – 30,00 EUR

 

NASTOPI: Plesni klub Lukec vsako leto pripravi dve zaključni produkciji (december in junij), kjer se predstavijo vsi člani kluba. Poleg tega lahko na šoli v skladu z dogovorom pripravimo interne nastope za starše. Učenci lahko nastopajo tudi na šolskih prireditvah.

 

LOKACIJE IZVAJANJA PROGRAMA (navedene so lokacije, kjer smo programe izvajali v preteklem šolskem letu, če vaše šole oz. vrtca ni na seznamu nam pišite in poizkušali se bomo dogovoriti z vodstvom šole oziroma vrtca za izvajanje programa):
- OŠ BIZELJSKO
- OŠ BISTRICA OB SOTLI
- OŠ BOŠTANJ
- OŠ JURIJA DALMATINA KRŠKO
- OŠ KRMELJ
- OŠ SAVA KLADNIKA SEVNICA
- OŠ VELIKA DOLINA

- OŠ CERKLJE OB KRKI

 

MENTORJI: Sebastijan Vodlan, Jerneja Kmetec, Luka Vodlan